Udlandsrejse EU + Norge

Skal dit kældyr med på ferie indenfor EU eller Norge

Rabiesvaccination:

Hvis du vil have hund eller kat med på ferierejse indenfor EU, skal kæledyret rabies vaccineres. Dyret skal være mindst 3 måneder gammel før det kan rabiesvaccineres og vaccinationen skal være foretaget mindst 21 dage før udrejse fra Danmark. Rabiesvaccinationen er gyldig i 3 år, med de nuværende vacciner.

EU-Kæledyrspas:

Ud over rabiesvaccinationen skal dyret også have et EU-Kæledyrspas. Passet udstedes af dyrlægen, oftest i forbindelse med rabiesvaccinationen. Dyrets identitet skal fremgå entydigt (dyret SKAL være chipmærket), og dyrets rabies vaccinationer anføres i passet af dyrlægen, hvor det tillige angives hvornår rabiesvaccinationen er gyldig fra og hvor længe den er gældende.

Ormekur:

Enkelte EU lande bl.a. Malta, Irland, Nordirland, Storbritannien og Finland samt Norge stiller krav om at dyret er behandlet med et specielt ormemiddel mod Rævens Dværgbændelorm i perioden fra 24 til 120 timer før indrejsen i det pågældende land.

Særlige regler:

Der kan gælde særlige regler for de enkelte lande, så før du planlægger at skulle have dyret med på ferie bør du gå ind på fødevarestyrelsens hjemmeside og orientere dig om vilkår for rejse til såvel destinationsland som transitlande.

Du kan finde fødevarestyrelsens hjemmeside HER.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.